Monday, 30 January 2012

Menyanyi-Dulu dan sekarang

I like to sing very much. Betul. Ingat lagi, waktu Tadika Kemas, Cikgu Adawiah tanya "Siapa nak cuba nyanyi line ni?". Entah dari mana dapat kekuatan, terus je, saye angkat tangan. Tup tup Cikgu Adawiah pilih pulak jadi ketua boria. Tengok tu.. Selamber je en?? Ntah la, saye ni mmg suke betul pentas. Suke buat performance atas pentas.. Nervous tu memang la ade, tapi suke.   
Itulah saya, yang pakai samping hitam. 

Teringat pulak, zaman kecik-kecik suke betul lagu kumpulan Feminine. Tak tahu tajuk ape, tapi macam ni lah bunyi lagu tu, "Kita bersama mengejar mimpi, suatu hari nanti, cinta kita bersemi...".. Setiap kali dengar lagu ni, mesti cepat-cepat pergi ambil sikat dalam bilik dan buat jadi microphone. Waktu tu, saye dalam umur 4 tahun, duduk kat AU4 Keramat. Memang bestla, kecik-kecik nak nyanyi takde sape marah kan??

Pastu teringat pulak zaman SBPIT, Form 2, selamber je tengah2 prep duk nyanyi. Sebenarnye, unconscious. Sebab memang da suka nyanyi. So, sebenarnye ter aka. tak sengaja. Tapi, bile dah ade orang sedar, buat dek, je la. Tak sedap korang tutup telinga ye? :)

Sekarang ni, jadi penyanyi utama dalam bilik air je la. But still, I love to sing. Bukan ape, boleh hilangkan stress. Setiap kali kalau dengar lagu Move Like Jagger, On The Floor, Jai Ho, automatik rase macam nak menari, sebab lagu-lagu ni semua rancak.

Tapi, saye masih ingat, sebenarnye memang ade time tu minat gile kat lagu Rossa-Ayat-ayat Cinta. Even sampai sekarang pun. kalau dengar lagu Rossa, memang nyanyi sekali. Same goes to lagu Selena Gomez. 

Sekarang ni, kalau dah penat-penat buat assignment, saye n Cik Tweety karaoke dalam bilik je la. Pasang lagu best, macam lagu Techno, dance songs from You Tube, nyanyi macam best. Haha. Kesian roommates sebelah. Maapla, kami tengah stress time tu. So, that's all from me. 

Jangan la pelik pulak kalau tengok saye nyanyi dengan tibe-tibe. It is a part of me, okay :)

2 comments: