Tuesday, 5 July 2011

Ujian kesabaran dalam berpuasa..

Memang betul, hari ini saye diuji lagi.. Yelah kan, ape tak nye.. Petang tadi, baru je balik dari buat kerje Convest, rushing gler untuk kejar b4 5pm takut2 Mahallah ofis tutup, takut2  xsempat check out n check in untuk LIVD and nanti kene bayar RM50) (baik g shopping ke, beli buku crite kan, its better).

Ok, jadi pun ngan nafas ynag termengah-mengah memanjat tangga Batu Caves y amat tinggi, lebih dari 100 stairs (i have counted it the sem before), i terus g Mahallah ofis.

"Kak, nak check in and chack out"
" Ni tulis kat cni.."
"Check in for LIDV (Living in Campus During Vacation) ? under CONVEST"
" Jap (sambil check the paper). Dik, name awak x de tau dalam senarai kami. Tahu x nanti kena bayar?"
"Tapi sy memang CONVEST".

Tibe-tibe datang menyampuk lagi seorang kaka,
" Tu lah , hari ni baru nak register. Sape suruh lambat."

Akak ni kan, memang buat saye bengang. Sabar je lah. Mane ade kite daftar hari ni. Just maybe Kak y uruskan LIDV terlepas pandang name kite.Dalam hati rase membara jugak sebab dia siap bebel lagi. Kita pun jawab lah, "saye da lame daftar, mungkin ade kesilapan teknikal'. Lebih kurang macam tulah.

Lepas da settle semua kita pun balik la room. Kita da la baru balik dari wat kerja kat ITD, termengah2, pastu ade orang yang main tuduh. Siap sound suruh bayar.. Nasib teringat, ujian bulan puase.. Aduhai, sabar je la.. Malam pulak, bukak ngan biskut n air milo sebab kafe tutp. Kul 10pm baru makan nasi.


Ujian, ujian. Allah sayang lagi kat aku, rupanya. Thanks.

2 comments:

  1. ala,,sabarlah ye..dugaan menguatkan iman..
    mya kan tough.. :D

    ReplyDelete
  2. Harap2 la jadi tough,, thanx :)

    ReplyDelete