Friday, 8 July 2011

Manusia bermulut dua?

Orang tak pernah puas ngan hidup. Banyak kerja pun membebel, tak de kerja pun membebel. Kenapa tak pernah berhadapan je ngan kerja, rangka gerak kerja dan terus mara? Kenapa biar kebosanan yang isi ruang waktu kalau betul-betul sakit hati mendegar perkataan itu. Apa entah nak jadi ngan kaum homosapien ni. Nasiblah mereka bermulut satu. Saya tak dapat bayangkan kalu makhluk ini ada lebih daripada satu mulut.

Bagaimana agaknya. Tentu jadi gila kerana dua-dua belah telinga mereka tak dapat fokuskan percakapan si mulut A dan si mulut B. Mungkin mereka akan menjadi lebih penat daripada biasa. kadang-kadang manusia sendiri yang tak dapat kawal percakapan mulut A dan mulut B. Ruang gosip mcm BEAUTIFUL NARA pun makin membiak subur, sebab mulut-mulut ni nak bercakap.


 Pastu, kalau ade pertandingan debate or singing competition pun mike kene ade due, sebab nak kasi chance kat dua-dua mulut ni bercakap. Bile singing competition, tak perlu lagi ade back up singer. Mulut A jadi vokalis, mulut B jadi back up. And then, duet pun x payah. Mulut A jadi suare Siti Sarah, mulut B jadi suare Jamal Abdillah. Huhu.

Lupa, saya pun termasuk dalam golongan homosapien ni. Mungkin jugak termasuk dalam golongan ini???? Ye, benar. Sebenarnya, main fokus kat sini nak cakap pasal merungut. Tapi, imaginasi saye suka sangat terbang tinggi umpama burung yang bebas di angkasa.
 I've to go now. Manusia bermulut dua? None of Homosapiens have two mouths. If so, do tell me.

5 comments:

  1. Salam.
    Damia, mmg imaginasi awk tinggi haha
    yep. manusia mmg xpernah puas hati.
    Sebab tu Allah pesan kat kt supaya didik diri redha dan syukur. Dan ada yang mengatakan bahawa, nilai syukur kadang lebih tinggi dari sabar. Sebabnya, semua orang terpaksa bersabar. even at times dia xnk sabar pun, tpi kalau dia xdpt suatu benda tu, ttp perlu sabar. but syukur, tak semua mampu untuk benar,benar bersyukur. *mari nilai diri sendiri* inshaAllah.
    Smg kerja, kerja kita dipermudahkan ^_^

    ReplyDelete
  2. rasa mcm damia da matured..oh my god..i can't believe this, yet i know this is the real damia..hehe
    *cik phoebe comel :D

    ReplyDelete
  3. nusaibah..
    thanx.. betul kadang2 kita hanya mampu berbicara tapi bila tiba masa untuk aplikasi, kita gagal.. salah siapa? salah diri sendiri.. 1 jari menunding ke arah orang lain, 4 jari menuju diri sendiri.. Mari renung2kan :)

    phoebe
    saye da matured? I guess so.. That is why I become your senior. Can't wait to meet you, dear :)

    ReplyDelete
  4. Phoebe, ape link blog awk.. i nak follow :)

    ReplyDelete
  5. can't wait to meet u at Gombak jgak,senior..
    *aww,tetibe rasa muda.. :P
    once i am ready,i'll invite u to read my blog,kay.but,no promise ye.. :D

    ReplyDelete